New motherboard not booting/starting. October 22nd, 2018, 10:09am
Home Calendar Search Register Login
Welcome, Guest. Please login or register.

Computer Q&A Board    Your Input    Questions  ›  New motherboard not booting/starting.

 Pages: 1
Recommend Print
  Author    New motherboard not booting/starting.
technical_nickel
Posted: July 2nd, 2010, 2:30am Report to Moderator
Guest User



Hey everyone. I recently purchased an Intel DG41RQ essential series motherboard for my latest PC build. I've heard that it is possible to connect the components to a motherboard such as HDD, disc drive and fans and have it send out power to each device without RAM and CPU. My current dilemma is that I've tried this test without RAM and CPU, and the unit is not starting with adequate power. The LED indicator on the board shows it is receiving power. I tried getting the unit to start by shorting the front panel connections. Didn't work. I created a closed circuit on the ATX 20-pin between the green and black ground. Everything comes on but as soon as I break the circuit connection, it all dies. Could the simple fact that I have not installed RAM, CPU and CPU Fan possibly be causing the mobo to revert from booting up? Could it be the motherboard? I have no idea.
Logged
e-mail
A New Bible Built with Modern Technology

New Testament - Breakthrough Version

www.breakthroughversion.com

The Breakthrough Version achieves a much higher level of accuracy. It is:

  • more literal
  • more precise
  • more contemporary
  • more correct
  • more consistent

This Bible even translates hundreds of forgotten Greek words that no other Bible does.

It is an essential tool for Bible teachers and students, yet it is easy to read, even for newbies.

Ray
Posted: July 2nd, 2010, 7:42am Report to Moderator
Administrator Group



Posts: 2208
Reputation: 60.00%
   I guess that you can put the RAM, CPU, and CPU Fan in and find out.  My guess is that it will work when you put them in, but I don't know because I have never tried it without them in.
Logged Offline
e-mail Reply: 1 - 2
technical_nickel
Posted: July 2nd, 2010, 10:25am Report to Moderator
Guest User



okay. i suppose i'll give that a shot since i tried everything else. Thank you. I let you know if it works.
Logged
e-mail Reply: 2 - 2
 Pages: 1
Recommend Print

Locked Board Board Index    Questions  [ previous | next ] Switch to:

Thread Rating
There is currently no rating for this thread
 
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post polls
You may not post attachments
HTML is off
Blah Code is on
Smilies are on

Powered by E-Blah Platinum 9.6 © 2001-2006