USB Ports July 16th, 2018, 8:32am
Home Calendar Search Register Login
Welcome, Guest. Please login or register.

Computer Q&A Board    Your Input    Questions  ›  USB Ports

 Pages: 1
Recommend Print
  Author    USB Ports
shman
Posted: July 18th, 2009, 7:24am Report to Moderator
Baby Member


Posts: 18
My USB ports quit working.  The device manager indicates all is well but when I plug my camera or anything else it says  it is not working.  I go throgh the troubleshooter but no help is there. Nothing works when I plug it into the USAB ports.  Can anyone help with this problem?
Logged Offline
e-mail
A New Bible Built with Modern Technology

New Testament - Breakthrough Version

www.breakthroughversion.com

The Breakthrough Version achieves a much higher level of accuracy. It is:

  • more literal
  • more precise
  • more contemporary
  • more correct
  • more consistent

This Bible even translates hundreds of forgotten Greek words that no other Bible does.

It is an essential tool for Bible teachers and students, yet it is easy to read, even for newbies.

Ray
Posted: July 18th, 2009, 11:19am Report to Moderator
Administrator Group



Posts: 2208
Reputation: 60.00%
I have had the same problem for years and have not found a solution.
Logged Offline
e-mail Reply: 1 - 6
dlwolff0
Posted: July 18th, 2009, 8:46pm Report to Moderator
Big Member



Posts: 499
Reputation: 0.00%
Three possible problems could exist with the USB ports.
First, USB support usually has to be enabled in the bios.
Second, the USB controller drivers may be corrupted, reinstall the motherboard chipset drivers.
Third, run system file checker to insure the Windows files involved are OK.
Hopefully one of these will solve the problem. If not the hardware may be damaged.
Logged Offline
e-mail Reply: 2 - 6
shman
Posted: July 19th, 2009, 3:49pm Report to Moderator
Baby Member


Posts: 18
dlwolff0 thanks for yu reply in trying to help with this problem.  I completed allyour suggestions except I couldn't find where in the bios to enable the usb ports.  I went through the bios with no indication of usb. Unfortunately it must be a hardware problem works fine in other computers.  Although my wireless network works off the usb ports.
Logged Offline
e-mail Reply: 3 - 6
quinland
Posted: July 20th, 2009, 5:14pm Report to Moderator
Minimum Member


Posts: 73
What OS are you using? In Win XP, I have found that installing the USB drivers that come for Windows 2000 will sometimes 'wake up' a USB device that didn't register in WinXP.
Try uninstalling the USB ports in Device Manager, and let the system 'Add new hardware' or reboot.
If no devices are 'discovered' it is more likely it is a hardware problem.
If you are comfortable working with your motherboard, check that the USB connectors are properly connected.
Another possibility is to install a PCI card (if it is a desktop) with USB 2.0 ports.
Logged Offline
e-mail Reply: 4 - 6
dlwolff0
Posted: July 25th, 2009, 3:40pm Report to Moderator
Big Member



Posts: 499
Reputation: 0.00%
The USB ports are usually enabled in the integrated peripherals section under onboard devices.
Logged Offline
e-mail Reply: 5 - 6
shman
Posted: July 26th, 2009, 2:58pm Report to Moderator
Baby Member


Posts: 18
Thanks dlwolffo apparently that was the problem as there was a setting in the peripherals concerning virtul USB which was set at always off.  I changed this setting to always on and now I can finally download my pictures.  Thank you so much for all your help.
Logged Offline
e-mail Reply: 6 - 6
 Pages: 1
Recommend Print

Locked Board Board Index    Questions  [ previous | next ] Switch to:

Thread Rating
There is currently no rating for this thread
 
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post polls
You may not post attachments
HTML is off
Blah Code is on
Smilies are on

Powered by E-Blah Platinum 9.6 © 2001-2006