Track CPU usage April 24th, 2018, 2:55pm
Home Calendar Search Register Login
Welcome, Guest. Please login or register.

Computer Q&A Board    Your Input    Questions  ›  Track CPU usage

 Pages: 1
Recommend Print
  Author    Track CPU usage
golferjack
Posted: April 20th, 2009, 6:16am Report to Moderator
Baby Member


Posts: 9
Does anyone know of a program that can track CPU uaage.  From time to time on my computers they will be runnning very slow .  I have found that if I do a CTL/Alt/Delete nothing in the Application Tab is running, but when looking at the Performance Tab,  CPU performance will be at 100%.  Obviously when the CPU utilization goes down then things are back to normal.  For me it does no good to look at the Processes Tab, because it does not seem to indicate what is consuming all the CPU time.
Logged Offline
e-mail
A New Bible Built with Modern Technology

New Testament - Breakthrough Version

www.breakthroughversion.com

The Breakthrough Version achieves a much higher level of accuracy. It is:

  • more literal
  • more precise
  • more contemporary
  • more correct
  • more consistent

This Bible even translates hundreds of forgotten Greek words that no other Bible does.

It is an essential tool for Bible teachers and students, yet it is easy to read, even for newbies.

Snakeyes
Posted: April 21st, 2009, 12:26pm Report to Moderator
Big Member


Posts: 245
In Task Manager (CTL/Alt/Delete) click on the Processes and look at the CPU & Men Usage Headings.
Logged Offline
e-mail Reply: 1 - 5
golferjack
Posted: April 21st, 2009, 1:25pm Report to Moderator
Baby Member


Posts: 9
Thanks, I'll give it a try.
Logged Offline
e-mail Reply: 2 - 5
bibh_rg
Posted: April 27th, 2009, 2:11pm Report to Moderator
Baby Member


Posts: 17
You can also try (freeware) Process Explorer, made by SysInternals. Sysinternals is now owned by MicroSoft. A search with e.g. "process explorer sysinternals" will get you to the appropriate Microsoft page(s) easily. I find Process Explorer easier to use than the normal Task Manager. PE can be made to replace Task Manager, i.e., Ctrl + Alt + Del will then start Process Explorer instead of Task Manager.
Logged Offline
e-mail Reply: 3 - 5
golferjack
Posted: April 27th, 2009, 4:44pm Report to Moderator
Baby Member


Posts: 9
Thanks,  I will try this if Task Manager does not give me the info.  When it is locked at 100% CPU its hard to get anything running--even Task Mgr.

Logged Offline
e-mail Reply: 4 - 5
makinbakin
Posted: April 30th, 2009, 2:11pm Report to Moderator
Baby Member


Posts: 21
I had the same problem with my computer and took it to the shop and they had to uninstall and reinstall my PcCillin virus software and it fixed the problem. If I had known that I could have fixed it myself.
Logged Offline
e-mail Reply: 5 - 5
 Pages: 1
Recommend Print

Locked Board Board Index    Questions  [ previous | next ] Switch to:

Thread Rating
There is currently no rating for this thread
 
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post polls
You may not post attachments
HTML is off
Blah Code is on
Smilies are on

Powered by E-Blah Platinum 9.6 © 2001-2006