Slow Shutdown January 22nd, 2018, 12:20am
Home Calendar Search Register Login
Welcome, Guest. Please login or register.

Computer Q&A Board    Your Input    Questions  ›  Slow Shutdown

 Pages: 1
Recommend Print
  Author    Slow Shutdown
Merit5
Posted: September 16th, 2008, 3:05am Report to Moderator
Guest User



It seems as if my computer is taking longer and longer to shut down.  There have been no changes in my Startup, nor do I leave programs open when I shut down my computer.
Often I wait a minute for the "SAVING YOUR SETTINGS" screen to go off, and then another half a minute for the "WINDOWS IS SHUTTING DOWN" screen to go off and finally shut the computer off.  It never took this long before.  Any suggestions at what may be causing this and what I might try to speed my shutdown off?  Thank you.
(Win XP Pro - Service Pack 3 (!) - 2.52 Ghz - 1 GB Ram)
Logged
e-mail
It is HERE
A Revolutionary New Bible Version

Gain a Better Understanding of the Bible

No Bible Training Needed
Just Read and Find out God's Message to You


New Testament - Breakthrough Version
Go to - www.breakthroughversion.com - for more information.
Free Weekly Newsletter
Learn Tips about your Computer
from a Trusted, Knowledgeable Source


Subscribe to Ray's Computer Tips by entering your email address below and clicking on the button. We have a No Spam policy


This Forum brought to you by



Great Software
Forever Free Updates
bobprout
Posted: September 21st, 2008, 3:24pm Report to Moderator
Guest User



I do not have a solution, but have the same problem.  My PC is now taking over 12 minutes to shut down.  It seems to me that the major time increase has been since installing the SP3 update.

CNET had some recommendations at the following link, but I did not get a solution to my problem there.

Link:  http://ct.cnet-ssa.cnet.com/cl.....and=CNET-SSA&s=5

(Win XP Pro SP3 - 3.0 Ghz - 2 GB Ram)
Logged
e-mail Reply: 1 - 2
bobprout
Posted: September 25th, 2008, 5:55am Report to Moderator
Guest User



Solution found!  The dramatic slowdown on my computers was due to Zone Alarm Security Suite new release.  When they released a fix (in beta, but it works), the problem has been cleared up.
Logged
e-mail Reply: 2 - 2
 Pages: 1
Recommend Print

Locked Board Board Index    Questions  [ previous | next ] Switch to:

Thread Rating
There is currently no rating for this thread
 
Forum Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post polls
You may not post attachments
HTML is off
Blah Code is on
Smilies are on

Powered by E-Blah Platinum 9.6 © 2001-2006